BAHÇESEHIR BIGA KAMPÜSÜ OKUL GEZILERI ILE ÖGRENCILERIYLE SOSYAL ALANDA DA BERABER

Bahçesehir Biga Kampüsü ögrenmeyi keyifli hale getirip, kendisini ve çevresini kesfetmesine olanak saglayan okul disi ögrenme ortamlarinda , yaparak ve yasayarak ögrenme imkaniyla, yenilikçi egitim ortami sunma amaciyla her alanda ögrencileriyle birlikte.

Eğitim 14.10.2022 16:07:00 172
BAHÇESEHIR BIGA KAMPÜSÜ OKUL GEZILERI ILE ÖGRENCILERIYLE SOSYAL ALANDA DA BERABER

Okul gezileri düzenleyerek ögrencilerinin sosyal ortam faaliyetlerinde de farkindalik çalismasi yapan Biga Kampüsü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Bahçesehir Koleji Biga Kampüsü Ortaokul Psikolojik Danismani Esra SENTÜRK,vermis oldugu bilgide " Biga Kampüsü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Bahçesehir Koleji Biga Kampüsü olarak, bizler de ögrencilerimizin sosyal açidan gelisimlerini okul gezilerimizle destekliyoruz. Küçük yas grubu ögrencilerimize yönelik aktivite içerikli , sosyal ve kültürel gezilerimizi gerçeklestiriyoruz.  Ayni zamanda sinav grubu ögrencilerimizi , motivasyonlarini desteklemek, hedef belirlemelerine yardimci olmak amaciyla nitelikli liseler  ve dünya çapinda çesitli basarilara imza atmis üniversiteler ile bulusturuyoruz." dedi.

Biga Kampüsü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Bahçesehir Koleji Biga Kampüsü Ortaokul Psikolojik Danismani Esra SENTÜRK'ün açiklamalarinin tamami su sekilde:

Insan çok yönlü bir varliktir. Yapilan arastirmalar, ögrenmenin de çok yönlü oldugunu ortaya koymaktadir. Okul ortamindaki her ögrenci,  farkli kisisel ve fiziksel özelliklere sahiptir. Bireysel farklilarla zenginlesen okul ortamlarinda, kullanilan farkli ögrenme yöntemleri, bilgileri kalici hale getirmektedir. Farkliliklar , ögrencilerin ögrenmeye iliskin tutumlarini da etkilemektedir. Kimi ögrenciler için  sirali ve adim adim anlatici tarafindan aktarilan teknik yeterli olurken, kimileri için ise aktarilan bilgiyi somutlastirmak, görmek , deneyimlemek gereklidir. Iste bu noktada ögrencilerin aktif katilim gösterdigi yaparak ve yasayarak ögrenme metodu, ögrencilerde bilissel, duyusal  ve sosyal izler biraktigi ve ögrencilerde olumlu etki biraktigi için önemli bir yöntem olarak karsimiza çikmaktadir.

Günümüzün hizla degisen ve gelisen teknoloji dünyasinda ögrenme, yasam boyu her alanda ve her yerde devam eden bir süreç haline gelmistir. Günümüzde egitim ve  ögretim sadece okul içerisinde degil, okul disinda da planli ve programli olarak yürütülebilmektedir. Okul içerisinde yürütülen egitim ögretim faaliyetlerini, okul disi etkinliklerle desteklemek ögrenci ve ögretmenlere önemli firsatlar tanimaktadir. Yapilan okul disi faaliyetlerin ögrencilerin motivasyon ve tutumlarini  gelistirici,  ögrenme istegini arttirici, sosyallesmesine katki saglayici etkisi bulunmaktadir. Ögrencilerde aktif olarak ögrenmeyi saglayabilmek, yaparak ve yasayarak ögrenmeyi saglamak ve ögrenmeyi kalici hale getirmek adina okul gezileri düzenlemek  bu noktada katki saglayacaktir.

Okul gezilerinin ögrenciler üzerindeki olumlu etkilerini ele alacak olursak, ilk göze çarpan nokta ögrencilerin geziler sirasinda gözlemlenen mutlu, keyifli, iyi hisseden, heyecanli ve merakli tutum ve davranislari olacaktir. Okul gezilerinin çocuklara bilgi, kültür ve yeteneklerini gelistirip, sorumluluk kazandirma, olay ve kisilere nesnel bakis açisiyla yaklasma üzerindeki etkisi oldukça önemlidir.

Ögrenciler yapilan kültürel geziler ile beraber, içinde bulunduklari kültürel mirasa yakindan tanik olabilme, olay ve kisileri dogal kosullari içerisinde degerlendirip gözlemleyebilme firsatina sahip olacaklardir.

Okul içerisinde devam eden akista ögrenciler için, onlarin deyimleriyle sikici olan kisim, anlatilanlarin soyut olarak kalmasidir.  Geziler dolayisiyla birebir taniklik edip, deneyimleme firsati bulduklari pek çok durum ögrenmelerini daha kalici hale getirmelerini saglayacaktir. Birden fazla duyu organinin devreye girmesiyle daha saglam ve unutulmayan bilgiler elde edilecek, zeka alanlarinin gelisimine katki saglanacaktir.

Okul ortamindan uzakta, ögretmen ve arkadaslariyla beraber vakit geçiren ögrenciler, toplumun olagan akisina taniklik etme firsati bulacaklar, toplumsal kurallara yakindan gözlemleyebileceklerdir. Bu da ögrencilerin özgüven gelisiminde oldukça etkili olan bir durumdur. Ögretmen ve arkadaslari ile okul disi bir ortamda vakit geçirecek sosyallesme becerileri artacaktir.

Biga Kampüsü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Bahçesehir Koleji Biga Kampüsü olarak, bizler de ögrencilerimizin sosyal açidan gelisimlerini okul gezilerimizle destekliyoruz. Küçük yas grubu ögrencilerimize yönelik aktivite içerikli , sosyal ve kültürel gezilerimizi gerçeklestiriyoruz.  Ayni zamanda sinav grubu ögrencilerimizi , motivasyonlarini desteklemek, hedef belirlemelerine yardimci olmak amaciyla nitelikli liseler  ve dünya çapinda çesitli basarilara imza atmis üniversiteler ile bulusturuyoruz.

Özetle, tüm çocuklarimiza ögrenmeyi keyifli hale getirip, kendisini ve çevresini kesfetmesine olanak saglayan okul disi ögrenme ortamlarinda , yaparak ve yasayarak ögrenme imkaniyla, yenilikçi egitim ortami sunuyoruz.


Bu Gurur Bigalıların,Bu Gurur Tüm Çanakkale'nin...

İDDEF, 47 Ülkede Kurban Sevincini Yaşatacak

Biga’ya 900 Milyonluk Dev Proje

Çanakkale’ye 12 Hekim Daha Atanıyor

Kaymakam Dolu, Liman Bölgesini Ziyaret Etti

Türkiye Ceviz ve Badem Fuarı Biga'da başladı

Biga Belediyesi Yüzücülerinden Büyük Başarı

Biga Belediyesi 23 Nisan Satranç Şenliğine İlgi Büyük Oldu

Milletvekili Ayhan Gider: "Çanakkale’yi Yatırımlarla Buluşturmaya Devam Edeceğiz"

Biga Belediyesi'nden Larva İlaçlaması

ÇANAKKALE TARİHİ ALAN BAYRAM SÜRESİNCE 2 MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

48. Turizm Haftasında “Miras” Adlı Seramik Sergisi Açıldı

Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden hatırlatma

Alper Şen, Başkanlık Mesaisine Hızlı Başladı

Biga'da Mimar Alper Şen dönemi resmen başladı

Karabiga’da Hizmet ve Gönül Belediyeciliği Kazandı

Fahrettin Ay İftar Programı Düzenledi

Değirmencik Köyünün Yeni Muhtarı Hüseyin Keçici Oldu

Değirmencik Birlik Kooperatifi İftarına Yoğun Katılım

Alper Şen:"ROZET ÇIKIYOR HERKESE ADALETLİ HİZMET GELİYOR"

Şehitlik’te Bülent Erdoğan’a sevgi seli

Kaşdemir; Tarihin Emanetine Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Alper Şen: "YAPAMAZ DİYORLAR HEPSİNİ YAPACAK TECRÜBEYE SAHİBİZ!"

Bülent Erdoğan, İlk Mitinginde Büyük İlgi Gördü

Ayhan Gider, Bigalı Kurmayları Bir Araya Getirdi

ÇOMÜ'den Biga TSO'ya gururlandıran ödül

Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri

5 Yıllık Çalışmaları Sadece Karabigalıları Değil,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da Mutlu Etmiş

Bülent Erdoğan'dan Çavuşköy'de çocuk ve gençlik projeleri

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLANDI

Yükleniyor

Biga’ya 900 Milyonluk Dev Proje

Çanakkale’ye 12 Hekim Daha Atanıyor

Milletvekili Ayhan Gider: "Çanakkale’yi Yatırımlarla Buluşturmaya Devam Edeceğiz"

Biga'da Mimar Alper Şen dönemi resmen başladı

Karabiga’da Hizmet ve Gönül Belediyeciliği Kazandı

Alper Şen:"ROZET ÇIKIYOR HERKESE ADALETLİ HİZMET GELİYOR"

Şehitlik’te Bülent Erdoğan’a sevgi seli

Alper Şen: "YAPAMAZ DİYORLAR HEPSİNİ YAPACAK TECRÜBEYE SAHİBİZ!"

Bülent Erdoğan, İlk Mitinginde Büyük İlgi Gördü

Ayhan Gider, Bigalı Kurmayları Bir Araya Getirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16